Borkrémtekercs
Hozzávalók: A tésztához:6 egész tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 2 csomag vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja. A krémhez: 2 egész tojás, 25 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 4-5 evőkanál rum, 10 dkg mazsola, 2 dl tejszín, habfixáló
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket, a cukorral kemény habbá verjük majd keverjük bele egyenként a tojások sárgáját. Szórjuk bele a lisztet, közben keverjük össze óvatosan kézzel, picit sózzuk és reszeljük bele a citrom héját. Sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk, és 170 C-ra előmelegített sütöben kb. 13-14 perc alatt szép világosra sütjük. Ha megsült, lehúzzuk az aljáról a sűtőpapírt és még forrón, konyharuhával óvatosan feltekerjük. Félretesszük hűlni. A borkrémhez a tojások sárgáját egy üvegtálba vagy lábasban habosra keverjük a cukorral, felengedjük a borral és gőz fölött kevergetve sűrűre fözzük. A főzés vége előtt beleöntjük a rumot és a megmosott mazsolát, s még egyszer összeforraljuk. A teszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvítosan belekeverjük a megfőtt, már kihült tojásos-boros krémet. Rákenjük a kiteritett tésztalapra, majd újra szorosan feltekerjük. Becsomagoljuk alufóliába, és hütőszekrénybe tesszük minimum 4-5 órára.