Apró kiflik
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,5 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor. A töltelékhez: baracklekvár vagy cukrozott dió, esetleg cukrozott mák
A lisztet szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócokra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy nyújtódeszkát megszórunk porcukorral, és egy gombócot kivéve a hűtőből, kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk rajta a tésztát, majd 8 cikkre vágjuk. Egy teáskanálnyi tölteléket kenjünk rá, ez tetszés szerint lehet lekvár, dió vagy mák. A külső oldalról kiindulva kifli formára sodorjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk. 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.