Zserbó
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 1 tojássárgája, pici 2,8%-os tej, csipet só, 1 g sütőpor. A töltelékhez: 14 dkg kristálycukor, 25 dkg finomra darált dió, 60 dkg baracklekvár, őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, vaniliás cukor. A tetejére: 10 dkg étcsokoládé
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd a tészta többi hozzávalóival alaposan összegyúrjuk. Óvatosan adagolva annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Az így alőkészített tésztát 5 részre ösztjuk, majd egyenként folpakba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Az első csomagot vékonyra nyujtjuk úgy, hogy befedje egy kisméretű tepsi alját. A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, mert sütés közben megvastagszik. A tepsi aljára sütőpapírt terirünk, vagy alaposan kivajazzuk és belisztezzük, majd beleterítjük a vékonyra nyújtott tésztát. A baracklekvárt keverjük simára és a negyedével