tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt


Zserbó

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 1 tojássárgája, pici 2,8%-os tej, csipet só, 1 g sütőpor. A töltelékhez: 14 dkg kristálycukor, 25 dkg finomra darált dió, 60 dkg baracklekvár, őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, vaniliás cukor. A tetejére: 10 dkg étcsokoládé

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd a tészta többi hozzávalóival alaposan összegyúrjuk. Óvatosan adagolva annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Az így alőkészített tésztát 5 részre ösztjuk, majd egyenként folpakba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Az első csomagot vékonyra nyujtjuk úgy, hogy befedje egy kisméretű tepsi alját. A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, mert sütés közben megvastagszik. A tepsi aljára sütőpapírt terirünk, vagy alaposan kivajazzuk és belisztezzük, majd beleterítjük a vékonyra nyújtott tésztát. A baracklekvárt keverjük simára és a negyedével 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 376
Tegnapi: 74
Heti: 1 051
Havi: 3 443
Össz.: 787 513

Látogatottság növelés
Oldal: Zserbó
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »