Pehelykönnyű túrógombóc
Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 tojás, 1/2 pohár tejföl,1 kk. só, 10 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, citromhlé, citromhéj, kb. 15 dkg liszt,
A túróhoz hozzáadunk 1 egész tojást, 2 tojásárgát, és többi alapanyagokkal együtt egy villával jól összedolgozzuk. A túrótól függ, hogy mennyi tejfölt teszünk hozzá, hogy ne legyen száraz. A megmosott citrom héját belereszeljük, és óvatosan belepréseljük a citrom levét is, hogy a magok ne kerüljenek bele. Hozzáadunk annyi lisztet, amennyitől még még jól formázható, de nem túl kemény masszát kapunk. A tojásfehérjét felverjük habnak, és nagyon óvatosan hozzáadjuk, hogy ne törjön össze. Kezünkkel gombócokat formázunk, és sós vízben megfözzük. Vajban pirított zsemlemorzsával vagy anélkül, tejföllel és porcukorral fogyaszthatjuk.