Gyümölcskoktél szelet
Hozzávalók a tésztához: 200 gramm liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 tojás, 120 gramm porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál citrom aroma, 20 ml olaj, 100 ml víz
Ezenkívül: némi narancslikőr
Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 80 gramm porcukor, 750 ml tej
Ezenkívül: kb. 200 gramm gyümölcskoktél, 350 gramm narancsfilé
Díszítéshez: 50 gramm tortabevonó ét, 1 csapott evőkanál mogyorókrém, 20 gramm margarin
Elkészítés:
1. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) habosra keverjük és közben hozzáadagoljuk az olajat, a citrom aromát és a vizet. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felvert tojásra szitáljuk és óvatosan összedolgozzuk. A masszát a tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
2. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 20 perc
Sütés után a még meleg süteményt narancslikőrrel meglocsoljuk.
3. Töltelék: A pudingot a cukrot és a tej hozzáadásásval a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítük. A még forró pudingot a kihűlt tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gyümölcskoktélt és a narancsfilét a pudingon elosztjuk, picit a krémbe nyomjuk és 2 óréra a hütőszekrénybe helyezzük.
4. Díszítés: A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, majd a csokoládét, a mogyorókrémet a margarinnal elkeverjük. A masszát nyomózsákba töltjük, és a süteményt díszítjük.