Nadrágkötő
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 csipet só, 2 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 kiskanál vaníliaaroma, száraz fehérbor, 4 dl olaj a sütéshez
A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a cukrot, a vaníliaaromát, és kb. 1 deci száraz fehérbort, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 2-3 órát hűtőben pihentetjü, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és hullámos pengéjű derelyevágóval 10 centi hosszú 1 centi széles szalagokat vágunk belőle. Végül a forró olajban pirosropogósra sütjük, és ha elkészültek, papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Forrón tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk vaníliás porcukorral.