Hozzávalók 24-26 darabhoz:
6 egész tojás
10 dkg finomszemű kristálycukor
1 rúd vanília kikapart belseje (kivonattal is helyettesíthető)
20 dkg rétesliszt
5 evőkanál tej
1 csipetnyi só
kb. 20 dkg friss málna
A díszítéshez: porcukor
Elkészítés: Két muffin- vagy aprósütemény-sütőformát színes papírgallérokkal kibélelek. A málnaszemeket óvatosan megmosom, lecsepegtetem. A sütőt 170 fokra előmelegítem. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával, csipetnyi sóval kb. 7-8 perc alatt krémes-habosra keverem elektromos habverővel. Alacsonyabb fokozaton hozzá adagalom a tejet, majd kanalanként a lisztet. Minden előkészített papírgallérba 1,5 evőkanálnyi tésztát kanalazok, 3-4 szem málnát ültetek a tetejükre. 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Még melegen porcukorral megszórom: kis virágsablon használatával csinos fehér virágokat hintek a minipiskóták tetejére.
Frissen, málnaszemekkel csinosítva helyezem tálalótálra.