Darázsfészek
Hozzávalók: 3 tojás fehérje, 28 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, kevés kakaó, 10 dkg darált keksz
A krémhez: 3 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, 10 evőkanál tej, 6 evőkanál porcukor, 25 dkg margarin
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral, összekeverjük a dióval, a kakaóval és a keksszel, majd kis gombócokat sormálunk a masszából, egy keveset félreteszünk. A gombócokat meghempergetjük darált kekszben. Egy citromfacsaró hátát megszórjuk darált keksszel, és belenyomkodjuk a gombócokat, így kis mélyedést csinálunk bennük.
2. A krémhez a tojássárgáját a púpozott evőkanál liszttel és a tejjel felfőzzük. A porcukrot a margarinnal kikeverjük. Tetszés szerint ízesítjhetjük kakaóval, vanília vagy vérnarancsaromával. Amikor a főtt krém kihűlt, összekeverjük a kikevert margarinnal, majd a krémet a mélyedésekbe töltjük.
3. A maradék tésztát kinyújtjuk, a sütemény aljéra pogácsaszaggatóval talpakat készítünk. A kész darázsfészkeket folyékony csokoládéba is márthatjuk.