Mogyorós túrótorta
Hozzávalók: 5 dkg mogyoró, 12 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, csipetnyi örölt fahéj, 8 dkg margarin, 8 dkg sárgabaracklekvár
A tötelékhez: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg tejszínes sajtkrém, 15 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás
Elkészítés: Durvára vágjuk a mogyorót. Összekeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahájjal és a puha margarinnal. A morzsát egy legalább 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos forma aljára nyomkodjuk. 180 C-on 20 percig sütjük, majd megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a tejszínes sajtkrémmel, a cukor felével, a citromlével és a vaníliás cukorral. A maradék cukrot a felvert tojáshoz adjuk, és robotgéppel 5 perc alatt habosra keverjük. Belekeverjük a túrókrémbe.
A krémet a tortalapra simítjuk, és 150 C-on további 30-35 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt finom.