Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
17,5 dkg vaj
2 dkg nádcukor
1 tojás
2 evőkanál víz
A töltelékhez:
2 tojás
10 dkg nádcukor
1,5 dl főzőtejszín
2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
5 dkg vaj
Elkészítés: A tésztához a lisztet a hideg vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojást és a vizet, homogén tésztává gyúrom. A kész tésztát fóliába bugyolálom, és egy órára a hűtőbe teszem. Amíg hűl a tészta, addig kikeverem a krémet és előmelegítem a sütőt 190 fokra.
A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtom, pitetálba fektetem, széleit levágom, majd beleöntöm a citromos krémet. A tortát addig sütöm, amíg a krém összeáll és szépen megszínesedik.