Hagymás-krumplis pogácsa
Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kocka élesztő, 1 dl tej, pici cukor, 2 fej hagyma ízlés szerint fokhagyma, szalonna, baconszalonna, 1 tojás a megkenéshez
A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk. Az élesztőt kevés tejben 1 teáskanál cukorral felfutattjuk. A lisztbe keverünk 2 teáskanál sót, belegyúrjuk a vajat, és a megpíritott hagymát, fokhagymát, és az apró kisült szalonnakockákat. Hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, az összetört, kihűlt burgonyát, és fokozatosan annyi tejet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, majd, majd kinyújtjuk. 1 cm magas pogácsákat szaggatunk belőle. A tészta tetejét tojással megkenjük és sütőpapírral kibélelt tepsiben, közepes lángon aranysárgára sütjük.