Kapros-túrós papucs
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 3 dl tej, 4 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só. A töltelékhez: 40 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál tejföl, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál apróra vágott kapor, 1 tojás
Fél deci langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutatott élesztőt, majd alaposan összegyúrjuk. Ha kész, a tetejét megszórjuk egy kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával és min. 1 órára meleg helyre tesszük kelni. Amíg a tészta kel, a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm-es sugarú körformára nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Nyújtófával kb. 10 cm átmérőjűre nyújtjuk, majd a köröket közepére egy-egy avőkanál tölteléket helyezünk. A töltött tésztaköröket félbehajtjuk, majd vizes ujjal alaposan összenyomkodjuk a széleit. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.