Fahéjas palacsintalevelek
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, tej, 4 dl olaj a sütéshez, fahéjas vaníliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet keverő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot , és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután 10 percet pihentetük, majd az olajat magas falú serpenyőben felforrósítjuk, a levél alakú nyeles fémformákat először belemártjuk a forró olajba. ezután a sűrűbb palacsintatésztába, a felesleget lecsepegtetjük róla, és a száránál fogva a forró olajba tesszük. Ha piros-ropogósra sültek a levelek, lecsepegtetjük, óvatosan leszedjük a tésztaleveleket, míg a tészta elfogy. Tálaláskor a palacsintaleveleket forrón tányérokra halmozzuk és megszórjuk fahéjas-vaníliás porcukorral.