Puding-bohóc
Csokoládépudinghoz: 750 ml tej, 70 gramm cukor, 2 tasak csokoládéizű pudingpor
Vanilía pudinghoz: 750 ml tej, 70 gramm cukor, 2 tasak vaníliás pudingpor
Díszítéshez: 1/2 tasak tortabevonó, rum (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Egy nagyobb edényt (kb. 20 cm átmérő) hideg vízzel kiöblitün, és fóliával - lehetőleg minél alaposabban - kibélelünk.
2. A csokoládé és a vanília pudingot a megadott hozzávalókkal a tasakon szereplő leirás szerint készítjük el.
3. A még forró csokoládé és vanília pudingból felváltva kisebb szeleteket emelünk egy kanállal az edény különböző részeire, majd szabályosan eéteritjük az egészet, a tetejét lesímitjuk. Lehetőleg egész éjjel hűlni hagyjuk.
4. A díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Néhány csepp rumot adunk hozzá.
5. A tortabevonó masszát egy nyomószákba öntjük, és egy fóliára szemeket, kezeket és nyelvet formázunk. Fél óráig hülni hagyjuk.
6. A pudingot az edényből egy nagy tányérra kifordítjuk, és a fóliát óvatosan eltávolítjuk. Egy kanállal kivágjuk a száj helyét, majd a csokoládédarabkákat felhelyezve elkészítjük a szemeket, a kezeket és a nyelvet. A maradék tortabevonóval hajat formázunk.