Csöröge
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 ek. vaj, 4 ek. porcukor, 5 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, olaj
A mgszitált lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Alaposan összegyújuk, cipót formálunk belőle és fél órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, s derelyevágóval kb. 10x5 cm méretű téglalapokat vágunk, s ezek közepén egy 2 cm-es vágást ejtünk, melyen a tésztalap egyik végét átfűzzük. Az így elkészített tésztalapok mindkét oldalát 2-3 perc alatt bő forró olajban aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedjük, majd még forrón vaniliás porcukorba forgatjuk.