Barackos-mákos barátfüle
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 24 db konzerv feles sárgabarack, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál fahéj, só, 16 dkg darált mák, 3-6 evőkanál porcukor ízlés szerint
A lisztet keverőtálba szitálju, hozzáadjuk a tojásokat és annyi vizet, hogy kemény gyúrt tésztát kapjunk. Ezután letakarva 30 percet pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Most a lecsepegtetett feles barackot elosztjuk a tészta felén egymástól 2-3 centi távolságra. A közöket vizes ecsettel megkenjük, ráhajtjuk a tészta másik felét, a közöket az ujjukkal megnyomkodjuk, és derelyevágóval négyszögletes formákra vágjuk. Végül a barackos barátfülét sós forró vízben kifőzzük, leszűrjük, tálba tesszük megszórjuk a porcukorral elkevert mákkal, és rázogatva összeforgatjuk.Azonnal tálaljk, de hidegen is finom.