Kávés lepény
Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 0,5 dl erős expresszókávé, 1 kiskanál finomra őrölt kávé, 1/2 csomag sütőpor, 30 dkg liszt, tej, vaj, liszt a tepsi kikenéséshez, beszórásához, friss kávébab, porcukor a tálaláshoz
A tojáskat kettéválasztjuk, a sárágkat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a kihütőtt expresszókávét, rászórjuk az őrölt kávét, és beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. Most annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű, könnyen keverhető tésztát kapjunk, és a kemény habbá vert rojásfehérjékkel lazítjuk. VÉgül A kávés tésztát vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, eligazítjuk, és 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült a kávés lepény, kihűtjük, kisebb darabokra vágjuk, friss kávébabbal díszítjük, és porcukorral megszórjuk.