Piskótatekercs
Hozzávalók: 6 tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom, 10 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 1 csipet só, 1 evőkanál vaj, 20 dkg baracklekvár
A tojásfehérjét kemméy habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, sóval és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a lisztet és a diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és elsímitjuk. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 15-20 percig sütjük. A megsült lapot kb. 10 percig állni hagyjuk, majd óvatosan egy konyharuhára borítjuk. Megkenjük baracklekváral és szorosan felcsavarjuk. Ha teljesen kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.