Csokoládés kuglóf
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg étcsokoládé, 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1/2 kiskanál örölt fahéj, 1/2 mokkáskanál vanilia
A vajat kikeverjük a reszelt csokoládéval, hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot. Robotgéppel habosra keverjük. Kevés langyos tejben feloldjuk az élesztőt, tetejére cukrot szórunk, és lefedve felfuttatjuk. A sárgájához adjuk a lisztet, a maradék tejet, az örörlt fahéjat, a vaniliát és az élesztős tejet. Kagylóformát kivajazunk, kiliszetzünk, beleöntjük a tésztát. Melegen kelesztjük. Ha megkelt, előmelegített sütőben 180 C-on kb. 1 órát sütjük. Tűvel ellenőrizzük hogy átsült-e a közepe is. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiboritjuk a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.