Réteges tepertős pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 2-3 evőkanál fehérbor, 35 dkg darált tepertő, 15 dkg vaj vagy maragrin, langyos tej, só
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, lisztezett sóval, 15 dkg vajjal, a borral, és szükséges mennyiségű tejjel tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a tepertőt, és az egészet felscavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával egy kissé ellapíjuk. Félbehajtva 1 óráig langyos helyen pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk, pihentetjük. Összesen háromszór ismételjük meg ezt a műveletet félórás pihentetésekkel. Kisebb méretű 2 cm vastagra kinyújtva a tetejét rács alakban bevagdossuk. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, a tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 alatt készre sütjük.