Epres krémes
Hozzávalók:
Tésztához: 250 gramm leveles tészta (1/2 csomag)
Krémhez: 500 ml tejszín, 80 gramm porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6 lap lapzselatin, 2 evőaknál rum, 250 ml hideg habtejszín
Ezenkívül: 400 gramm földieper, némi porcukor
1. A sütöt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral
2. Tészta: A vajas tésztát a tasakon feltüntetett utasítás szerint előkészítjük.
3. A vajas tésztát picivel nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi és meggyűrve az enyhén kivajazott tepsibe helyezzük. Egy villával a tésztát több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 200 C (előmelegített)
Légkeveréses: kb. 200 C (előmelegített)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegített)
Sűtési idő kb. 18 perc
4. Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd elfelezzük. A vajas tészta lap köré kapcsos sütőkeretet helyezünk és az epret a tésztán egyenletesen elosztjuk.
5. Krém: Egy keverőedényben a pudingot a tej, cukor hozzáadásásval a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A krémet hűlni hagyjuk, miközben többszőr megkeverjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, hozzáadjuk a rumot, felmelegítjük, majd a pudinghoz keverjük.
6. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a masszához adjuk. A krémet a sütőkeretben egyenletesen elsimitjuk és a süteményt 5 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük. A másik tésztalapot tetszés szerinti méretűre daraboljuk, majd a krémre helyezzük, és a süteményt felszeleteljük. A szeletelés során a kést forró vízbe mártjuk és letisztitjuk.
7. Szervírozás előtt a süteményt porcukorral hintjük.