Barackos túrószelet
Hozzávalók a tésztához: 400 gramm búzsliszt, 1 csomag sütőpor, 200 gramm porcukor, 100 gramm mandulaforgács, 1 csipet só, 1 kiskanál fahéj, 250 gramm margarin
Töltelékhez: 470 gramm sárgabarack
Krémhez: 3 tojás, 170 gramm porcukor, 1 csipet só, 1 kg túró, 2 teáskanál citrom aroma, 2 evőkanál vaníliás pudingpor
Díszítéshez: némi porcukor
Elkészítés:
1. A tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2. Tészta: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsás alapú tésztát keverjük. A massza felét egy tepsiben egyenletesen elmorzsoljuk. A sárgabarackot elosztjuk rata.
3. Krém: A tojást a cukor és a só hozzáadásával egy keverőednyben habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet sima masszává keverjük. A krémet a barackra öntjük és egyenletesen elsímítjuk, majd a morzsás tésztával bevonjuk.
4. A tepsit a sütő alsó részébe tolljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeveréses:kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Sütés után a süteményt sütőrécson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral hintjük.