Cseresznyés palacsintametélt
Hozzávalók:35 dkg liszt, 3 tojás, 1 csipet só, 3 evőkanál cukor, tej, 1 dl olaj. A krémhez: 4 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 50 dkg friss cseresznye, 0,5 dl citromlikőr, 4 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
A lisztet keverőtálba szórjuk, mad hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségú palacsintatésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük, majd forró palacsintasütőben kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle. Ha elkészültek, ujjnyi vastag metéltre vágjuk. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, majd a kevés tejjel simára kevert pudingporral besűrítjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután a megmosott cseresznyét kimagozzuk és a krémbe keverjük a citromlikőrrel együtt. Végül kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a palacsintametélt felét, rászedjük a cseresznyés pudingot, erre jön a tészta másik fele, a tetejére cseresznyés krém kerül. Elígazitjuk, és 180 C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk, friss mentával díszíthetjük.