Habos túrós lepény
Hozzávalók A tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, csipet só, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 kanál cukor, 4 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez: 1 kg túró, 4 tojássárgája, 6 kanál búzadara, 10 dkg cukor ,1 csomag vaníliás cukor,
A habhoz: 10 tojásfehérje, 20 dkg cukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a szokásos módón kelt tésztát készítünk: az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Egy nagy tespir margarinnal kikenünk, és vizes kézzel szétnyomkodjuk benne a tésztát, majd letakarva kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Amikor a tészta megkelt, egyenletesen eloszletjuk rajta a túrótölteléket, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 percig sütjük. Közben fölverjük a tojásfehérjéket, mikor majdnem kész beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük, míg a cukor elolvad.
A habot rásímitjuk a már majdnem kész süteményre, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Akkor jó, mikor a hab teteje kicsit barnulni kezd.