tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Habos túrós lepény

Hozzávalók A tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojássárgája, csipet só, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 kanál cukor, 4 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez: 1 kg túró, 4 tojássárgája, 6 kanál búzadara, 10 dkg cukor ,1 csomag vaníliás cukor,

A habhoz: 10 tojásfehérje, 20 dkg cukor


Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a szokásos módón kelt tésztát készítünk: az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk. Egy nagy tespir margarinnal kikenünk, és vizes kézzel szétnyomkodjuk benne a tésztát, majd letakarva kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Amikor a tészta megkelt, egyenletesen eloszletjuk rajta a túrótölteléket, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 percig sütjük. Közben fölverjük a tojásfehérjéket, mikor majdnem kész beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük, míg a cukor elolvad.

A habot rásímitjuk a már majdnem kész süteményre, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Akkor jó, mikor a hab teteje kicsit barnulni kezd.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 47
Heti: 237
Havi: 2 831
Össz.: 810 842

Látogatottság növelés
Oldal: Habos túrós lepény
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »