Aszalt szilvás vargabéles
Hozzávalók: 75 dkg túró, 10 dkg vaj, 4 tojás, 25 dkg cukor, 10 dkg aszalt szilva, 1 citrom, 1 kiskanál vaniliaaroma, 25 dkg cérnametélt kifőzve, 4 dkg vaj a tepsi kikenéséhez, 6 réteslap, vaniliás porcukor a tálaláskor
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojások sárgáját, a cukrot, a nagyobb darabokra vágott aszalt szilvát, a citrom reszelt héját, a vaníliaaromát, és jól összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a főtt, jól lecsepegtetett cérnametéltet, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Az olvasztott vajjal kikenünk egy tepsit, 3 réteslappal kibéleljük az oldalát is, beletöltjük a túrós metéltet, elígazitjuk, befedjük a másik 3 , réteslappal a tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült a vargabéles, 10 percet pihentetjük, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva, ízlés szerint citromfűvel vagy mentával díszítve kínáljuk.