Csokoládés-diós piskótatekercs
Hozzávalók: 5 tojás, 6 evőkanál cukor, 10 dkg darált dió, 0,5 dl tej, 1/2 csomag sütőpor, 5 evőkanál liszt. A krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag csokoládés pudingpor, 20 dkg étcsokoládé, 1 kiskanál rumaroma
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáaduk a darált diót, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Ezután nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposan elsimítjuk, és 170 C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjükúgy, hogy ne süljön túl, puha maradjon, hogy fel tudjuk csavarni. A megsűlt piskotalapot kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sűtőpapírt, és ha kicsit kihűlt konyharuhára téve felcsavarjuk. A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, a tejet felforraljuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert csokoládépudinggal besűritjük és kihűtjük. Most a pudingot a vajba keverjük, belecsorgatjuk a vízgőz felett felolvasztott nem túl meleg csokoládét, a rumaromát, és jó krémesre keverjük. Fél-egy órára hűtőbe tesszük a kész krémet, hogy kicsit megdermedjen, majd a konyharuhából kicsavart piskótát megkenjük a krém felével, és visszacsavrjuk. Végül kívülről is bekenjük csokoládékrémmel, díszítjük, és hütőben lehütjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk, és megszórhatjuk csokoládéforgáccsal.