Mandulás keksz
Hozzávalók: 1/2 csésze rizsliszt, 2 evőkanál szójaliszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 1/2 teáskanál mandulakivonat, 1 teáakanál vaníliakivonat
Az olajat, mézet és ízesítőket elkeverjü. Egy nagyobb tálba elkeverjük a lisztet és a sűtőport, majd a két keveréket összeöntjük. A kezünkkel összegyúrjuk, és pici, kb. 3 cm-es golyókat formálunk a masszából. A golyókat a két tenyerünk között kicsit összelapítjuk, és olajozott tepsibe vagy sütőlapra helyezzük őket, majd a sűtőben addig sütjük, míg a kekszek széle már szép aranybarna színű. Adhatunk hozzá darált mogyorót, apróra vágott szárított gyümölcsöket. kókuszreszeléket vagy csokoládédarabokat is.