Borfánk
Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg lisztm kb. 1,5 dl száraz fehérbor, 2 dl olaj a sütéshez, vaniliás porcukor a tálaláshoz
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és annyi fehérbort öntünk hozzá, hogy sűrű de könnyen keverhető tésztát kapjunk. Ezután a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk majd az olajat felforrósítjuk, belemártuk a fakanalat, és a könnyű tésztából kicsi fánkokat szaggatunk bele. Ha pirosra sültek, szűrőkanállal lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük. Végül az elkészült borfánkokat forrón tányérra halmozzuk, külön edénykében házi baracklekvárt vagy borhabot kínálunk hozzá, ls megszórjuk vaníliás porcukorral.