Diós rudacskák
Hozzávalók: 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 13 dkg vaj 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt étcsokoládé. A tetejére: 1 tojásfehérje, 40 dióbél, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál barnacukor
Az összes hozzávalóból összegyúrjuk az omlós tésztát. Fóliába csomagolva és 1 órára hűtőbe tesszük. a tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyikből egy-egy 30 cm-es rudat formázunk, majd ferdén szeletelve 3 centis hosszúságúra daraboljuk. Felvert tojásfehérjével bekenjük a rudacskákat, és mindegyikre egy-egy diódarabot nyomunk. Előmelegített, kivajazott tepsiben 12-14 perc alatt készre sütjük. Ha már langyos, cukrozott kakaóporral megszórjuk.