Epres-kókuszos szeletkék
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 7,5 dkg nádcukor, 1/4 teáskanál só, 1 tojás, 10 dkg hideg vaj, 20 dkg eper vagy málnalekvár, 0,5 dl citromlé, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
A lisztből, nádcukorből, sóból, tojsából és vajból rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C-ra melegített sütőben kb. 5 perc alatt elősütjük. Ezután megkenjük a lekvárral. A citromlevet, a tojásfehérjéket és elosztjuk a lekvárrétegen. Visszatesszük a sűtőbe és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihülni, majd tálalás előtt falatnyi kockákra vágjuk.