tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Sárgabarackos linzerkocka

Hozzávalók: 42 dkg liszt, 28 dkg hideg margarin, 14 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 egész tojás. A kenéshez: 10 dkg baracklekvár, 15 dkg porcukor, citromlé

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a margarinnal elmorzsoljuk, a 3 tojássárgájával és az egész tojással összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hideg kézzel, így is nagyon lágy tésztát kapunk. Hűtőben lehűtjük, 3 részre osztjuk, kinyútjuk, és felfordított tepsi hátán sütjük, amit előzőleg lekentünk margarinnal és belisztezzük. A lapokat világossárgára sütjük. Ha megsült. lecsúsztatjuk a tepsi hátáról. Az első, még meleg tésztalapra házi baracklekvárt kenünk, jöhet rá a következő lap, ezt is még melegen megkennjük lekvárral. A legfelső lapot cukormázzal kenjük meg, melyhez 15 dkg porcukrot és néhány kanál citromlevet sűrű masszává keverünk össze. Aszalt sárgabarckkal díszíthetjük. Érdemes 2-3 nappal a fagyasztás előtt megsütni, hogy kellően megpuhuljon, így  nem törik össze, mikor felvágjuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 47
Heti: 236
Havi: 2 830
Össz.: 810 841

Látogatottság növelés
Oldal: Sárgabarackos linzerkocka
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »