Sárgabarackos linzerkocka
Hozzávalók: 42 dkg liszt, 28 dkg hideg margarin, 14 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 egész tojás. A kenéshez: 10 dkg baracklekvár, 15 dkg porcukor, citromlé
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a margarinnal elmorzsoljuk, a 3 tojássárgájával és az egész tojással összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hideg kézzel, így is nagyon lágy tésztát kapunk. Hűtőben lehűtjük, 3 részre osztjuk, kinyútjuk, és felfordított tepsi hátán sütjük, amit előzőleg lekentünk margarinnal és belisztezzük. A lapokat világossárgára sütjük. Ha megsült. lecsúsztatjuk a tepsi hátáról. Az első, még meleg tésztalapra házi baracklekvárt kenünk, jöhet rá a következő lap, ezt is még melegen megkennjük lekvárral. A legfelső lapot cukormázzal kenjük meg, melyhez 15 dkg porcukrot és néhány kanál citromlevet sűrű masszává keverünk össze. Aszalt sárgabarckkal díszíthetjük. Érdemes 2-3 nappal a fagyasztás előtt megsütni, hogy kellően megpuhuljon, így nem törik össze, mikor felvágjuk.