Hozzávalók 4 személyre:
8-10 db málnás minipiskóta (vagy 2 tojásból készített piskóta kis kockákra darabolva)
4 dl cukrászkrém
2-3 evőkanál barackpálinka (baracklé, ha alkoholmentesen készítem)
3 nagyobb sárga húsú, zamatos őszibarack
15 dkg málna + néhány szem a díszítéshez
3 dkg hámozott, szeletelt mandula enyhén megpirítva
Elkészítés: A cukrászkrémet elkészítem, szobahőmérsékletűre hűtöm. A mandulaszeleteket zsiradék nélkül, kis serpenyőben enyhén megpirítom. A minipiskótákat 3 darabra vágom. Az őszibarackot leforrázom, meghámozom, akkorára aprítom, amekkorák a málnaszemek. A málnát megmosom, megszárítom.
Egy 22 cm átmérőjű üvegtál aljára piskótaszeleteket helyezek úgy, hogy a peremére is jusson egy sor, 1 evőkanál barackpálinkával „megpermetezem”. Erre kerül az őszibarack fele, majd a málnaszemek fele, végül a hideg cukrászkrém fele.
A rétegezést megismétlem: a tetejére krém kerül. Néhány szem málnával díszítem, majd rászórom a mandulaszeleteket. Tálalás előtt minimum 2 órára hűtőszekrénybe teszem.
A friss gyümölcsök a legegészségesebbek, ehhez kétség nem fér, de izgalmas és egyszerűen elkészíthető desszertekben új dimenziót nyernek – akár gyerekek, akár felnőttek kóstolják!