Kókuszos-mogyorós zabpelyhes süti
Hozzávalók: 22 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 18 dkg cukor, 8 dkg kókuszreszelék, 10 dkg zabpehely, 10 dkg pörkölt őrölt földimogyoró
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, utána a tojást, végül beleforgatjuk a kókuszereszeléket, a zabpelyhet és a durvára őrölt földimogyorót. Kb. fél órára félretesszük pihenni. A tésztából diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, egymástól 3 cm távólságra. Villával kicsit megnyomkodjuk a halmokat. Előmelegített sütőben 170 C-on, 10-12 perc alatt világosra sütjük.