tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Áfonyás krémsajttorta

Hozzávalók:

  • 10 szelethez :
  • 17,5 dkg háztartási keksz
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál barnacukor
  • citrom
  • 35 dkg zsíros krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg áfonya
  • A tetejére :
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 15 dkg friss bogyós gyümölcs

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 150 fokra. A háztartási kekszet tegyük egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával törjük össze. A vajat és a barnacukrot tegyük egy lábasba, és lassú lángon addig melegítsük, amíg a vaj megolvad, ezután a tűzről lehúzva keverjük hozzá az összemorzsolt kekszet. A masszát nyomkodjuk bele a tortaformába, majd tegyük be a sütőbe 15 percre. 

A citrom héját lereszeljük, és a krémsajttal, a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük egy tálban, majd hozzátesszük az áfonyát, a kukoricalisztet és a tejszínt, ismét megkeverjük . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a masszába forgatjuk, és az elősütött tésztára öntjük. Betesszük a sütőbe.

50 perc után lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát 1 órát még a sütőben hagyjuk. Majd kivesszük a tortaformából, és egy tálra helyezzük hűlni. 

A lekvárt 2 kanál vízzel egy kis lábasba tesszük, olvadásig melegítjük, majd a torta tetejét megkenjük vele. A friss gyümölcsökkel a tetején tálaljuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 353
Tegnapi: 470
Heti: 823
Havi: 3 235
Össz.: 781 854

Látogatottság növelés
Oldal: Áfonyás krémsajttorta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »