Mézeskalács
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 30 dkg margarin, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, fél csomag mézeskalácsfűszerkeverék, 1 kiskanál szódabikarbóna. A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és rámorzsoljuk a margarint. Egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, alaposan összegyúrjuk, cipókat formáljunk és lefedve 2 órát pihentetjük. Újra átgyúrjuk és kinyújtjuk. Különböző formákat szaggatunk belőle és előmelegített sütőben 190 C-on kb. 6-8 percig sütjük. A díszítéshez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és miutén a mézeskalács kihűlt, megkenjük a mázzal.