Barackos túrótorta
Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 15 dkg liszt. A töltelékhez: 25 dkg túró, 2 tojás, 1 dl tejszín, késhegynyi vanília, 1 citrom, 30 dkg sárgabarack, 10 dkg porcukor
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját. Kinyújtjuk, kivajazott sütőformába simítjuk és oldalán peremet hegyunk. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojássárgájával, a tejszínnel, a vaníliával, a cukor felével és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét, és az egészet a tésztára öntjük. A barackot megtísztitjuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A töltelékbe nyomkodjuk,é selőmelegített sütőben 165 C-on 40-50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.