Diós sütemény
Hozzávalók: 15 dkg tejcsokoládé, 5 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 10 dkg örölt dió, 5 dkg dió, 12 dkg liszt, 2 kiskanál sütőpor, késhegynyi vanilia
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A margarint a cukorral és a vaniliával simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a toássárgáját, majd az olvasztott csokoládét. Belekeverjük a sütöporral elkevert lisztet és az örölt diót. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és az apróra vágott diót. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 40 percig sütjük. Rácsra boritjukés hagyjuk kihülni.