Barclos linzer
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 5 evőkanál méz, 15 dkg vaj, 5 evőkanál tej, 2 tojássárgáa, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál fahéj. A keknéshez: 20 dkg baracklekvár
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a mézet, a tejet, a tojássárgáját, fahéjat és a reszelt citromhéj felét. A tészta háromnegyedét kinyújtjuk és kivajazott tortaformába simítjuk. A szélén ujjnyi vastagon peremet készítünk. A lekvárt elkeverjük a maradék citromhéjjal, majd a tészta tetejére kenjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, csikokra vágjuk és rácsszerűen lerakjuk a tetejére. ELőmelegített sütőben 160 C-on kb. 40 percig sütjük.