Mézes-barackos piskótatekercs
Hozzávalók: 10 dkg méz, 12 dkg rétesliszt, 4 tojás, késhegynyi szódabikarbóna, 1 csomag vaniliás cukor, A töltéshez: 20 dkg baracklekvár
A mézet langyosra melegítjük és összedolgozzuk a tojássárgával. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a vaniliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sárgájába keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sütőlemezt papírral kibélelt és rákenjük a tésztát. Előmelegített sütöben 160 C-on készre sütjük. Ha megsült, levesszük róla a papírt és óvatosan feltekerjük. Így hagyjuk kihülni. Ha kihűlt, szétnyitjuk, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Fóliába csomagolva pár órát pihentetjük.