Gyümölcsös eldorádó
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 120 gramm porcukor, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál citrom aroma, 120 gramm búzaliszt, 1 kiskanál sütőpor, 50 gramm margarin
Pudingkrémhez: 600 ml tej, 4 csapott evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 tasak zselatin, 4 evőkanál rum, 250 gramm ricotta
Ezenkivűl: 500 gramm gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. A sütőformát (20x25 cm) sütőpapírral béleljük.
2. Tészta: Egy keverőedényben a tojást, cukrot, sót, vaniliás cukrot, és az aromát habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Óvatosan összekeverjük, közben belecsurgatjuk a megolvasztott margarint. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimitjuk.
3. A sütőformát a sütő középső részébe tolljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 25 perc
4. Krém: A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, a tej és a cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészitjük. A rumot felmelegítjük és a még meleg pudinghoz keverük. Hozzáadjuk a ricottát.
5. Miután a sütemény kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Alsó lapon a krém felét egyenletesen elsimitjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot és a maradék krémmel bevonjuk. A gyümölcsökkel megszórjuk és 2 órára a hűtőszekrénybe helyezük.