tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Gyümölcsös eldorádó

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 120 gramm porcukor, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál citrom aroma, 120 gramm búzaliszt, 1 kiskanál sütőpor, 50 gramm margarin

Pudingkrémhez: 600 ml tej, 4 csapott evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 tasak zselatin, 4 evőkanál rum, 250 gramm ricotta

Ezenkivűl: 500 gramm gyümölcs (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. A sütőformát (20x25 cm) sütőpapírral béleljük.

2. Tészta: Egy keverőedényben a tojást, cukrot, sót, vaniliás cukrot, és az aromát habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Óvatosan összekeverjük, közben belecsurgatjuk a megolvasztott margarint. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimitjuk.

3. A sütőformát a sütő középső részébe tolljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)

Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)

Sütési idő kb. 25 perc

4. Krém: A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, a tej és a cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészitjük. A rumot felmelegítjük és a még meleg pudinghoz keverük. Hozzáadjuk a ricottát.

5. Miután a sütemény kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Alsó lapon a krém felét egyenletesen elsimitjuk, majd ráhelyezzük a felső lapot és a maradék krémmel bevonjuk. A gyümölcsökkel megszórjuk és 2 órára a hűtőszekrénybe helyezük.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 401
Tegnapi: 47
Heti: 514
Havi: 3 108
Össz.: 811 119

Látogatottság növelés
Oldal: Gyümölcsös eldorádó
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »