Almás kalácspuding
Hozzávalók: 1 egész formában sült kalács, 4 dkg vaj, 4 nagysavanykás alma, 4 evőkanál cukor, 1 citrom, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 alma és friss menta a tálaláshoz
A kalács széleit levágjuk, majd hosszába félbevágjuk, és fél centi vastagra szeleteljük. Ezután négy egyforma egyadagos formát kivajazunk, és kibéleljükegymást kicsit fedve a kalácsszeletekkel. A meghámozott, kimagozott almákat kisebb darabokra vágjuk, lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, meglocsoljuk kevés citromlével, rászórjuk a fahéjat, és lassú tűzön fedővel letakarva puhára pároljuk. Villával pépesre törjük, és a kaláccsal kibélelt formákba kanalazzuk. A tetejüket befedjük kalácsszeletekkel, és 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült az almás kalácspuding, melegen vagy hidegen, almaszeletekkel, friss mentával díszítve kínáljuk.