tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Almás pite

Hozzávalók: 80 dkg rétesliszt, 40 dkg margarin, 2 tejföl, csipet só, 1 sütőpor, kristálycukor, 1 tojás a kenéshez. A töltelékhez: 1 kg alma, 30 dkg cukor, 1 teáskanál fahéj, 15-20 dkg darált dió

A töltelékhez meghámozzuk az almát és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba feltesszük párolni, majd néhány perc után hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Teljesen átpároljuk és félretesszük hűlni. A tészta: a liszthez hozzáaadjuk a sót és a sütőport. majd beleszorjuk a margarint. Hozzáadunk egy doboz tejfölt és a másodikból fokozatosan annyit, hogy könnyen gyúrható, de ne ragadós tésztát kapjunk. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét tepsi nagyságúra nyujtjuk, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett megszórt tepsibe úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. A darált dió felét megszórt  tepsibe úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. A darált dió felér szórjuk rá a tésztára. A diós tésztára rákenjük a lecsepegtetett almás tölteléket, megszórjuk a maradék dióval, majd a tészta másik felét - melyet szintén vékonyra kinyújtottunk - ráteritjük a tetejére. Szúrkáljuk meg a tésztát villával, kenjük meg egy felvert tojással és szorjuk meg kristálycukorral. 170 C-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 230
Tegnapi: 470
Heti: 700
Havi: 3 112
Össz.: 781 731

Látogatottság növelés
Oldal: Almás pite
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »