Burgoyás fluta
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, só, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 kisüveg baracklekvár, 5 dl zsír a sütéshez, fahéjas porcukor, friss menta a tálaláshoz
A tisztitott burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, tálba tesszük, és kihűtjük. Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, és egynemű tésztává gyúrjuk. Most lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd lisztes kézzel zöld dió nagyságú darabokat csípünk belőle, a tenyerünkön kilapítjuk, 1-1 kiskanál baracklekvárt kanalazunk a közepükre, a széleit összefogjuk, összenyomjuk, és kisgömbölygetjük. Végül a burgonyás fulutákat forró zsírban pirosra sütjük, és lecsepegtetve papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Tálaláskor forrón megforgatjuk fahéjas porcukorban, tányérra halmozunk, friss mentával díszíthetjük, és baracklekvárt külön edényben is kínálhatunk mellé.