tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Burgoyás fluta

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, só, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 kisüveg baracklekvár, 5 dl zsír a sütéshez, fahéjas porcukor, friss menta a tálaláshoz

A tisztitott burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, tálba tesszük, és kihűtjük. Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, és egynemű tésztává gyúrjuk. Most lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd lisztes kézzel zöld dió nagyságú darabokat csípünk belőle, a tenyerünkön kilapítjuk, 1-1 kiskanál baracklekvárt kanalazunk a közepükre, a széleit összefogjuk, összenyomjuk, és kisgömbölygetjük. Végül a burgonyás  fulutákat forró zsírban pirosra sütjük, és lecsepegtetve papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Tálaláskor forrón megforgatjuk fahéjas porcukorban, tányérra halmozunk, friss mentával díszíthetjük, és baracklekvárt külön edényben is kínálhatunk mellé.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 231
Tegnapi: 47
Heti: 344
Havi: 2 938
Össz.: 810 949

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyás fluta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »