Barackos túrógombóc vaniliakrémmel
Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 tojás, 15 dkg búzadara, 5 dkg cukor, fél vaniliarúd, 2 sárgahúsú barack (vagy befőtt). A vaniliakrémhez: 3 evőkanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál cukor, fél vaniliarúd, 3 dl tej
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot búzadarát és a vaníliarúd kikapart belsejét. Óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Letakarva egy órát hűtőben pihentetjük. A masszába belekeverjük a megtisztított és apróra vágott barackot. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és forrásban lévő vízben tíz perc alatt megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy a víz csak gyöngyözzön, mert a gombócok könnyen széteshetnek a főzés közben. A vaníliakrémhez a keményítőt összekeverjük a cukorral és a vaniliarúd kikapart belsejével. Kevés tejet öntünk hozzá és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet és lassú tűzön besűritjük. A kész gombócokat tálra tesszük és a vaníliaöntettel tálaljuk.