Főtt piskóta csokoládéöntettel
Hozzávalók: 4 tojás, 14 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 14 dkg liszt, 5 dkg vaj, vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához. A csokoládéöntethez: 20 dkg étcsokoládé, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 kiskanál rumaroma
A tojásokat kettéválasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és vízgőzfűrdő felett kevergetve krémesre főzzük. Ezután kihütjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott vajat, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kicsit pihentetjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és éles késsel háromszögekre daraboljuk. Az öntethez összetördelt csokoládét vízgőzfürdő felett megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a porcukrot, meglocsoljuk a rumaromával, és kevergetve krémesre főzzük. Tálaláskor a főtt piskótaháromszögeket tányérra állítjuk, és meglocsoljuk csokoládémártással.