Mogyoróvajas brownie
Hozzávalók: 18 dkg vaj feldarabolva, 15 dkg étcsokoládé feldarabolva, 36 dkg porcukor, 4 tojás könnyedén felverve, 1 teáskanál vaníliaaroma, 12 dkg liszt, 2 evőkanál liszt, 1/4 kávéskanál sütőpor, 3 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg mogyoró vaj
Egy adényben, állandó kevergetés közben felolvasztjuk a vajat és a 15 dkg étcsokoládé. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Langyosra hűtjük, hozzákeverjüka cukrot, a tojást és a vaníliát, majd beletesszük a lisztet, a kakaót és a maradék 5 dkg-nyi apróra vágott étcsokoládét. A tésztát egy 20x30 cm méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és óvatosan elolvasztjuk a tetején a moygoróvajat. Mérsékelten meleg sütőben sütjük kb. 40 percig, vagy amíg megszilárdul. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.