Házilag készített rétestészta
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 1 csipet só, 1,5 dl víz, 30 ml olaj, 1 kásvéskanál ecet
A hozzávalókból könnyen gíúrható, rugalmas tésztát gyúrunk. Formáljunk belőle cipót, kenjük be olajjal éd folpakba csomagolva 4-5 órán át hagyjuk pihenni. Egy nagyméretű asztal lapján alaposanlisztezzük be és nyújtsuk ki rajta a tésztát. Ha már elég vékony, akkor kézzel húzogassuk tovább, hogy szinte átlátszóvá tegyük a tésztánkat. A két ökölbe szorított kezünkkel segíthetünk a nyújtásban. Ha elkészült, terítsük egy konyharuhára. A vastag szélét késsel vágjk le, majd tetszés szerinti tölteléket kenjük rá és konyharuha segítségével tekerjük fel a tésztát. A rétes tetejére étolajjal kenjük megg és forró (220-250 C-os), előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük készre a rétesünket.