Sárgabarackos túrótorta
Hozzávalók: 50 dkg sárgabarack, 50 dkg tehéntúró, 1,5 dl joghurt, 10 dkg cukor, 10 dkg búzadara, 50 dkg margarin, 3 tojás, 2 kávéskanál sütőpor, 2 citrom, 5 dkg őrölt vagy szeletelt mandula, csipetnyi só
A sárgabarackot hámozzuk meg és aprítsuk fel kis kockákra. Keverjük habosra a margarint a cukorral, a sóval, a tojással, a túróval, a joghurttal és a reszelt citromhéjjal. Adjuk hozzá a búzadarába kevert sütőport, és még egyszer alaposan keverjük össze. Tegyük a masszába a sárgabarackot. Sütőpapírral bélelt tortaformába szórjuk a mandulát, és töltsük rá a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 60 percig süssük. Ha kihűlt, porcukrozva tálaljuk.