Gyümölcsös kosarak
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, liszt a kosárkák kikenéséhez, beszórásához, száraz lencse a töltéshez, sütéshez. A krémez: 20 dkg vaj, 4 evőkanál porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 1 kiskanál rumaroma, 40-50 dkg ízlésnek megfelelő friss gyümölcs, friss menta a díszítéshez
A lisztet a puha vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután folpakba csomagolva 1 éjszakát pihentetjük. Másnap a kivajazott, kilisztezett kosárkaformákba 1-1 kis diónyi tésztát teszük az ujjunkkal belenyomkodjuk a tésztát, a szélét eligazitjuk, és megtöltjük száraz lencsével, hogy sülés közben ne süljön össze. Végül 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek a kosárkák, kiborítjuk belőlük a lencsét, rácsra tesszük és kihűtjük. Közben a krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét ó, a rumaromát, és hűtőben lehűtjük. Tálaláskor 1-1 kiskanál csokoládés krémet kanalazzuk. Ízlésesen megrakjuk a választitt alőkészített gyümőlcsökkel, friss mentával díszítjük, és jól lehűtve kínáljuk.