Puncsos piskótaszelet
Hozzávalók: 6 tojás, 26 dkg porcukor, 1 dl meleg víz, 1 dl étolaj, 1 csomag sütőpor, 26 dkg finomliszt A kakaós tésztához a fentieken túl: 2 ek. kakaópor, 1 ek. étolaj, 1 ek. meleg víz, olaj, liszt az őzgerinc kikenéséhe, beszórásához A krémhez: 3 dl tej, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 25 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 2 kk. rumaroma. A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 1 ek. olaj, színes cukorgyöngy a tálaláshoz
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a sűtőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. Ezután a tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a plusz olajat, a meleg vizet, és simára keverjük. Végül a kétfajta tésztát az elfelezett kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk, és külön-külön olajozott, lisztezett őzgerincformába öntjük. 170 C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácsra borítva kihűtjük. Közben a töltelékhez a tejet felforraljuk, a kevés hideg tejjel elkevert puncspudinggal besűrítjük, lehúzzuk a tűzről, és kihűtük. A puha vajat a porcukorral, a rumaromával habosra keverjük, és összeforgatjuk a hideg pudinggal. A kihűlt tésztákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindegyiket megkenjük a puncsos krémmel, és egy sárga tésztát egy kakaós tésztával összeragasztunk. Ha elkészültünk, hosszúkás süteményt kapunk, amit bevonunk a vizgőz felett kevés olajjal megolvasztott étcsokoládéval. Megszórjuk színes cukorgyöngyökkel, és 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedésig. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, enyhén srégen ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.